Mikor éri meg a lézeres szemműtét?

By | 2019-02-21

Mikor éri meg a lézeres szemműtét?A lézeres látásjavítás számos előnnyel rendelkezik az emberek számára, nem véletlenül választják egyre többen. Cikkünkben arról lesz szó, hogy mikor éri meg a lézeres kezelést választani.

Ha drága a kontaktlencse

A kontaktlencse viselése sok esetben elég költséges tud lenni. Ha néhány havonta kell vásárolni egy új szettet, akár több tízezer forintért, plusz meg kell venni a kontaktlencse folyadékot, el kell járni szemészetre, akkor ez összeadva nem kis kiadást tud jelenteni. Természetesen a lézeres szemműtét ára sem alacsony, de drága kontaktlencséknél néhány év alatt megtérül. Szerencsére ma már nem is kell egy összegben kifizetni a szemműtétet, hanem kedvező részletfizetési megoldásokat is találhatunk a klinikáknál, így nem kell előre összegyűjtenünk több százezer forintot.

Ha zavar a szemüveg, kontaktlencse

Ezek az eszközök gyakran kellemetlenségekkel járnak. Gondoljunk csak bele, mennyi mindenről kell lemondaniuk a szemüvegeseknek. Különböző sportok, vízi tevékenységek, labdajátékok, kikapcsolódási lehetőségek lehetetlenek, vagy nagyon körülményesek szemüvegben, kontaktlencsével. A nagyobb problémát természetesen a szemüveg okozza a két eszköz közül, azonban kontaktlencsét nem mindenki viselhet, és akik viselhetnek, közülük sokan nem bírják, nem szeretnek a szemükben nyúlkálni naponta.

Ha túl soknak találjuk a kontaktlencse veszélyeit

A kontaktlencse fertőzésveszéllyel jár, mivel bekerülhet kosz, porszem, baktérium a lencse és a szem közé, plusz a szemek kézzel történő „piszkálása” baktériumokat, károkozókat juttathat a szemekbe.