Hogyan vásárolj tonert nyomtatódhoz?

By | 2019-04-04

Hogyan vásárolj tonert nyomtatódhoz?Sokan csak az első toner csere alkalmával döbbennek rá, hogy a nyomtatóknak általában nem az ára, hanem a működtetési költsége a magas. A működési költség jelentős részét a tonerek cseréje adja ki, így a tonerek kiválasztása jelenti a legfontosabb feladatot egy nyomtató esetén.

A nyomtató gyártója mindig azt ajánlja, hogy gyári tonert, tintapatront vásárolj, amikor erre van szükséged. Természetesen ez a legjobb üzlet a gyártónak, ugyanis ezt ő árulja, ráadásul gyakran jelentősen magasabb áron, mint az utángyártott termékek ára.

A következő népszerű megoldás az utángyártott toner, tintapatron. Ezeket különálló cégek forgalmazzák, nem a nyomtató gyártója. Előnyük, hogy árban sokkal jobbak, mint a gyári termékek, és sokszor minőségben sem rosszabbak annyival, amennyivel olcsóbbak. Ha utángyártott toner mellett döntenél, akkor sem mindegy, hogy milyet vásárolsz.

Az első dolog, amire figyelni lehet, hogy érdemes a népszerűbb, híresebb gyártókat választani. Ezek a gyártók azért népszerűbbek, mert jobb minőségű termékeket árusítanak. Ha olyan gyártótól vásárolnál, amelyikkel még nincs tapasztalatod, akkor célszerű először utánanézni az internetes véleményeknek, valamint csak kisebb mennyiségben rendelni, kipróbálni a gyártó termékeit, mielőtt nagy mennyiségben kezdenéd beszerezni a tonereket tőlük.

Utángyártott tonernél mindig érdemes a garanciát is ellenőrizni vásárlás előtt, vannak olyan cégek, melyek a fel nem bontott tonereket visszaváltják, így ha többet vásárolnál, de nem vagy megelégedve az első tonerrel, akkor a többit esetleg vissza tudod küldeni.