Szálloda vagy apartman, melyik a jobb?

By | 2022-07-27

Szálloda vagy apartman, melyik a jobb?Nyaraláskor gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik szállásformát érdemes választani, szállodát vagy apartmant?

Sokak számára a családi helyzet határozza meg a választást, ugyanis pl. egy három gyerekes család esetén az apartmanban történő nyaralás szinte biztosan jóval olcsóbb, mintha egy hotelben szállnának meg. Ha nem csak az anyagiakat nézzük, akkor is jelentős különbségek vannak a két szállásforma között.

A hotelek egyik legfőbb vonzerejét a teljes kiszolgálás adja. Nem kell saját magadra főzni, magad után takarítani, bármire szükséged van, minden azonnal rendelkezésedre áll. Apartmannál nem ilyen jó a helyzet, ott ugyanis magadnak kell minden ilyet megoldani. Persze ez az árakon is meglátszik, de valakinek a maximális kényelem sokkal fontosabb, mint a spórolás.

De miért választják akkor mégis sokan az apartmanokat, akkor is, ha az árkülönbség nem jelent problémát? Sokkal nagyobb a szabadság és a mozgástér egy apartman esetén. Hoteleknél sokakat zavarni szokott, hogy a szomszéd szobában, és amúgy is a hotelben idegenekkel vannak körülvéve. Apartmanok esetén lehet olyat választani, amely akár teljesen különálló ház, akár saját udvarral is, így egyáltalán nem kell idegenek közelében tölteni a nyaralást. Emiatt nem csak családok, hanem baráti társaságok, vagy akár párok, egyedülállók is nagyon szívesen választják az apartmanok nyaralást, és a szabadságért beáldoznak valamennyi kényelmet.