Bútor összeszerelési tippek, tanácsok

By | 2022-12-07

Bútor összeszerelési tippek, tanácsokAmíg korábban általában egyben vásároltuk a bútorokat, addig ma már egyre többen keresik a lapraszerelt bútorokat. Legyen szó ágyról, szekrényről, asztalról stb., ma már bármilyen bútort lehet darabokban venni. Ez megkönnyíti a szállítást és a helyre rakást is.

A bútorok összeállítására két megoldás van, az egyik a saját bútor összeszerelés, a másik pedig, ha megoldjuk a problémát úgy, hogy felfogadunk egy szakembert. Ha nem akarunk erre költeni, akkor bátran nekiállhatunk mi is, de a következőkre érdemes odafigyelni, ha nem akarunk fejtörést magunknak.

Minden bútorhoz jár egy összeszerelési útmutató, amit sokan félre szoktak dobni, hogy nincs erre szükség, úgyis össze tudják rakni a bútort. Ezt a hozzáállást el kell felejteni, mert a legtapasztaltabb bútor összeszerelők számára is hasznos az útmutató követése. Nem csak a lépéseken segít végigmenni, hanem azt is megmutatja, hogy melyik alkatrész hova való. Gyakori probléma szokott lenni a nem megfelelő sorrendben történő szerelés, és a nem megfelelő csavarok használata az adott helyeken.

A csavarokkal másik probléma is szokott lenni, mégpedig az, ha nem jól vannak a helyükre téve, és a behajtáskor megrongálják a bútorlapokat. A bútorlapokra amúgy is nagyon oda kell figyelni, mert azért szeretik a gyártók a lapokat a lehető legkevesebb költségek mellett gyártani, így a kevésbé jó minőségűek könnyen karcolódnak, megrongálódnak.