Körömerősítési tippek, tanácsok

By | 2023-03-16

Körömerősítési tippek, tanácsokA töredezett, gyenge körmök nem nyújtanak túl szép látványt, és a szervezet egészségére is lehet belőlük következtetni, mivel gyakran valamilyen problémát is jelentenek. Ilyenek lehetnek pl. a vas- vagy a kalciumhiány is, de az is lehet, hogy csak a körmöket kell megerősíteni, ápolni.

Ha vashiányban szenvedsz, akkor általában a vitaminbevitelre kell ügyelni, mert vitaminhiány lehet a probléma forrása. Kalciumhiány esetén magas kalciumtartalmú ételeket kell tenni a körmök erősítéséhez, valamint kalcium tablettát is lehet rendszeresen fogyasztani a pótláshoz.

Közvetlen körömerősítés végezhető manikűrös által, de akár otthoni megoldások is rendelkezésedre állnak. A legfontosabb ezek közül a rendszeres hidratálás. Ahogy a bőr egészségénél, úgy a körmöknél is elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása. Hidratálási problémák miatt a bőr kiszáradhat, kirepedezhet. A megelőzéshez és a kezeléshez hidratáló krémeket lehet használni, ezek közül válaszd azokat, melyek természetes alapanyagokból készülnek.

A körömlakk, géllakk, műköröm használata ma már szinte mindennapos a hölgyek körében. Ezek rendszeres használata azonban rontja a körmök egészségét, erősségét. Két lakkozás, műköröm készítés között mindig érdemes néhány nap szünetet tartani. Ennyi időre szüksége van a körmöknek a regenerálódáshoz. A körömlakk lemosása ráadásul kiszárítja a körmöket, így érdemes utána egyből hidratálni is.