Néhány tanács lakberendezéshez

By | 2022-04-21

Néhány tanács lakberendezéshezAzzal mindenki tisztában van, hogy pl. egy házépítés vagy nagyobb belső átalakítások előtt szükség van tervezésre, szakember által készített tervekre a törvényi előírások mögött. Ez azonban csak az első lépése a jók elkészített otthonnak, be is kell azt rendezni. A lakberendezés már nem rendelkezik ilyen szabályokkal, előírásokkal, így szinte mindenki saját maga rendezi be a lakását. Néhány tippel, tanáccsal segítünk, ha te is erre készülsz.

Ahogy a kivitelezésnél, úgy a lakberendezésnél is nagyon fontos a tervek készítése. Szerencsére egy tervrajzod már kell, hogy legyen a lakásról, ha nincs, akkor a falakat, nyílászárókat (nyílási iránnyal együtt) érdemes egy méretarányos rajzra felvinni, erre fogod majd a bútorokat, berendezéseket felvinni, felrajzolni.

Ha nem rendelkezel semmilyen előképzettséggel, akkor irány az internet. Rengeteg ötletet, inspirációt lehet találni online, akár teljes terveket is, de különböző berendezett helyiségeket is találhatsz pár kattintással. Nem feltétlenül kell egy megtetsző helyiséget lemásolnod, de részleteket, elrendezéseket, bútorokat lehet választani egy online keresés után. Ezeket aztán érdemes méretarányosan felrajzolni a tervekre, hogy lásd, hogy mennyi hely marad, mi hogyan fér el.

Nem csak az elrendezéseket és a berendezés típusokat kell kiválasztani, hanem a stílust és a színeket is. Ezek a megrajzolt terveken már nem fognak látszani, de a helyiségek összképét jelentősen befolyásolják.