Banki hitel felvételének feltételei

By | 2022-01-10

Banki hitel felvételének feltételeiBanki hitelt nagyon sokan szeretnének és vesznek is fel, azonban szigorú szabályokhoz van kötve, hogy ki az, aki egyáltalán jogosult hitelt felvenni. Mutatjuk a legfontosabbakat.

A hitelfelvételre először is vonatkoznak általános feltételek. Először is egy korhatárral számolni kell, melynek alsó határa általában 18 év, a felső pedig (a hitel lejáratának idejében) 75 év körül szokott lenni. A konkrét értékek bankonként eltérők lehetnek, de 18 év alatt biztosan nem fognak hitelt adni. Emellett, ha magyar banktól szeretnénk hitelt felvenni, akkor magyar lakcímre lesz szükség.

Bizonyítani kell tudni azt, hogy a törlesztőrészleteket tudni fogjuk fizetni. Ehhez két feltételnek kell megfelelni. Az egyik, hogy 3 hónapnál hosszabb munkaviszonnyal kell rendelkezni a jelenlegi munkahelyen, a másik pedig, hogy akkora havi jövedelemmel kell rendelkezni, ami alapján a bank azt mondja, hogy fizetni fogjuk tudni a havi részleteket. Ez azt jelenti, hogy sok esetben előfordul, hogy nem elég egy minimálbért fizető biztos állás az adott hitel felvételéhez. A havi jövedelem ráadásul nem csak az elbírálást, hanem gyakran a kamat mértékét is befolyásolja. A feltételek teljesülését általában munkáltatói igazolással és több havi bankszámlakivonattal kell igazolni.

Mindezek mellett számos olyan feltétel, előírás létezik, melyek bankról bankra változnak. Ha nem akarjuk mindet egyesével felkutatni, akkor egy banki hitel közvetítő nagyon nagy segítségünkre lehet a hitel igénylés folyamatában.