A targonca akkumulátor megfelelő karbantartása

By | 2021-10-04

A targonca akkumulátor megfelelő karbantartásaAz akkumulátoros targoncák fokozatosan átveszik a vezető szerepet a motoros eszközöktől, köszönhetően számos előnyüknek. Az akkumulátor azonban egy olyan drága alkatrész, aminek használatára, karbantartására oda kell figyelni, ha azt szeretnéd, hogy a lehető legtöbb ideig működőképes legyen a megvásárolt targonca.

Amikre mindenképpen ügyelni kell. Nem szabad az akksit túltölteni, kerüld a rövid töltéseket, és a töltés közbeni megszakításokat, ezek ugyanis csökkentik a töltési ciklusok számát.

Az akkumulátorokat töltési ciklusban mérik, általában egy targonca akksi legalább 1400-1500 töltési ciklust kell, hogy kibírjon. Emiatt érdemes odafigyelni arra, hogy milyen gyakran töltöd az akkumulátort. Ha nincs mindennap agyonhasználva a targonca, akkor könnyen lehet, hogy nem kell naponta tölteni, hanem ráérsz akkor, amikor már valóban lemerülőben van az akkumulátor. Arra azért ügyelj, hogy teljesen ne merüljön le az akksi. A töltések gyakoriságának csökkentésével nagyon sokkal ki lehet tolni az akksi működési idejét.

Vannak olyan targonca akkumulátorok, melyeket rendszeresen vízzel kell feltölteni. A vízfeltöltést akkor kell elvégezni, amikor az akkumulátor vízszintje lecsökken, ezt tehát folyamatosan figyelni kell használat közben.

Az akkumulátor karbantartás fontos része az akksi tisztán tartása. Ügyelni kell arra, hogy ne jelenhessen meg korrózió az akkumulátor tetején. Ehhez a túlcsorduló savat az akkumulátorról azonnal el kell távolítani víz segítségével.