Cégkivonat beszerzése online, sorban állás nélkül

By | 2020-09-03

Cégkivonat beszerzése online, sorban állás nélkülA koronavírus egyik következménye, hogy az emberek amit tudnak, azt online kell, hogy elintézzék az előírások, valamint a veszélyek miatt is. Nincs ez másképp céges ügyintézések esetén is, több olyan tevékenység is van, melyek a személyes ügyintézésről online tevékenységre váltottak.

A céges teendők egyik alapvető dokumentuma a cégkivonat, amely szerencsére már kiépített, jól bejáratott online igénylési rendszerrel rendelkezett a vírushelyzet előtt is. Az online cégkivonat beszerzést különböző cégeknél lehet megtenni, melyeknek joguk van cégkivonat és egyéb céges dokumentumok terjesztésére, kiállítására.

Ezeknek a cégeknek köszönhetően nem kell sorban állni a cégbíróságon cégkivonatért, hanem online lehet céges dokumentumot igényelni, pont úgy, mintha webáruházas vásárlásról lenne szó. A különbség, hogy nincs utánvétes fizetési lehetőség, ugyanis a dokumentumot csak akkor állítják ki, ha az összeg beérkezett.

Ha elektronikus dokumentumra van szükség, akkor nagy könnyű dolgunk van, ugyanis azt a sikeres fizetés után pár percen belül elküldik e-mailben, hétvégén is. Papír alapú céges dokumentumok esetén (ezek a közhiteles hitelesítéssel rendelkező dokumentumok) sem kell azonban sokat várni, néhány munkanapon belül a futárszolgálat házhoz hozza a céges dokumentumot.

Jól látható tehát, hogy a cégkivonat beszerzése a vírushelyzetben is ugyanolyan egyszerű és biztonságos, mint a koronavírus előtt is volt.