A halradarok használata

By | 2020-07-22

A halradarok használataA halradarok olyan eszközök, melyek segítségével betekintést kaphatunk a víz felszíne alá, így sikeresebbek lehetünk a horgászat során. Ahhoz, hogy maximálisan ki tudjuk használni a halradarok előnyeit, ismerkedjünk meg a működésükkel.

Első lépésként a halradar feldolgozza a kapott adatokat, és megpróbálja eldönteni, hogy halat „lát-e” vagy sem. 100%-os pontossággal egyik halradar sem fogja megmondani, hogy halról van-e szó vagy sem, ha a legjobb eredményeket szeretnénk elérni, saját magunknak is meg kell tanulni értelmezni a halradaron látottakat. Ehhez azonban ki kell majd kapcsolnunk a hal ikont, ekkor fogjuk a tényleges, halradar által érzékelhető képet látni mi is.

A hal méretére is következtethetünk a halradar képe alapján. Ezeket az ún. halgörbék segítségével lehet megtenni.

Nem csak a halak, hanem a víz alatti dolgok feltérképezésére is kiválóan alkalmas a halradar, segítségével a mélységet, meder kontúrját és egyéb dolgokat is érzékelni tudunk, a vízfelszín felettről. A halradar segítségével a növényzetet, a víz alatti túrásokat is vizsgálni lehet, aminek köszönhetően jobb helyeket tudunk találni a horgászatra.