Cégkivonat letöltése, tényleg ilyen egyszerű?

By | 2019-08-09

Cégkivonat letöltése, tényleg ilyen egyszerű?A cégkivonat egy olyan dokumentum, amely tartalmaz minden hatályos, a cégjegyzékben megtalálható információt a cégekről, vállalkozásokról. Ezekre az információkra, és ezáltal cégkivonat igénylésére számos esetben szükség lehet, gyakran szűkös határidőn belül. Ha körülnézünk az interneten, akkor rengeteg olyan honlapot találhatunk, melyek a cégkivonat letöltésének lehetőségét reklámozzák. De tényleg csak néhány kattintás egy cégkivonat beszerzése?

Milyen cégkivonatra van szükséged?

Három típusú cégkivonat létezik: ingyenes, hiteles és közhiteles. Ahogy a neve is mutatja, az ingyenesért nem kell fizetni, a másik kettőért viszont kell. Hogy milyen cégkivonatra van szükséged, a felhasználás módja fogja meghatározni.

Ha csak az információszerzés a cél, akkor az esetek többségében megfelel az ingyenes változat, még ha nem is garantálja semmi, hogy biztosan a legfrissebb információkat tartalmazza.

A hiteles cégkivonat szintén letölthető, közhiteles cégkivonatot azonban csak fizikai formában lehet igényelni, így azt letölteni nem fogod tudni.

Hogyan működik a fizetés?

Ahhoz, hogy pár pillanat alatt le tudd tölteni a cégkivonatot, fizetni is ilyen gyorsan kell. Szerencsére ez a bankkártyás fizetés segítségével könnyedén megoldható. Ha nincs lehetőséged bankkártyával fizetni, akkor az előreutalás sem sokkal lassabb manapság, ha munkaidőben van szükséged a cégkivonatra.

Ha munkaidőn kívül vagy, és csak utalni tudsz, sokszor akkor sem kell kétségbe esni, ugyanis az utalás megkezdési bizonylat átküldése után gyakran lehetőséged van azonnal hozzájutni az igényelt hiteles cégkivonatra.