Miért választják egyre többen a lézeres látásjavítást?

By | 2019-05-30

Miért választják egyre többen a lézeres látásjavítást?A lézeres szemműtét egyre nagyobb népszerűségnek örvend az emberek körében. Rengeteg oka lehet annak, ami miatt ezt a típusú látásjavítást választják az emberek, és nem az elterjedtebb szemüveg vagy kontaktlencse viselését.

Tökéletesnél is jobb látás

Legtöbb ember számára a lézeres látásjavítás segítségével jobb látás érhető el, mint amit szemüveggel, kontaktlencsével lehet elérni. Ez a kiváló látás sokak számára megér annyit, hogy a szemüveg, kontaktlencse helyett a szemműtétet válasszák.

Kényelem

Nem csak a kiváló látás miatt népszerű a szemműtét, hanem amiatt is, hogy ezt a látás segédeszköz viselése nélkül lehet elérni. Mivel a szemüvegek, kontaktlencsék rengeteg kompromisszummal járnak, így aki csak teheti, próbálja megoldani azt, hogy ne kelljen őket viselni.

A szemüveget ápolni kell, oda kell figyelni, nehogy eltörjön, a kontaktlencséket minden nap be kell helyezni, a nap végén pedig ki kell venni a szemekből. Arra is figyelni kell, hogy ne legyen hosszú a nap, ugyanis csak 8 órát ajánlott egyhuzamban kontaktlencsét viselni.

Zavartalan tevékenységek

A segédeszközök számos tevékenységtől megfosztják a rosszul látókat, vagy csak megnehezítik mindennapjaikat. Ilyen pl. számos sport vagy pl. egyes foglalkozások is. Olyan alapvető sportok is ide tartoznak, mint pl. a futás, ami gyakran körülményes szemüvegben, vagy az úszás. Szemüvegben úszni lehetetlen, a kontaktlencse viselése pedig növeli a fertőzésveszélyt, így mellőzni kell. Szemműtét után nincs ilyen probléma, zavartalanul lehet bármit csinálni.