A hotelek előnyei az apartmanokhoz képest

By | 2019-05-20

A hotelek előnyei az apartmanokhoz képestAmikor szállást keresünk, akkor általában két lehetőségünk van a szállás típusát tekintve, a hotel és az apartman. Bejegyzésünkben a hotelek előnyeiről lesz szó.

A hotelek általában közelebb találhatók meg a központokhoz, a kikapcsolódási, szórakozási lehetőségekhez, mint az apartmanok. Pl. a szigetvári Hotel Kumilla a város központjában, a helyi Gyógyfürdő mellett található, a helyi apartmanoktól viszont sokkal többet kell utazni.

A hotelek egyik legnagyobb előnye a kényelem. Amíg az apartmanokban a vendégeknek kell gondoskodni az ételekről, addig a hotelben lehetőség van általában szobaszervizre, vagy a hotel éttermében kihasználására is. A kényelemhez hozzátartozik az is, hogy a hotelszobákat nem a vendégeknek kell takarítaniuk, hanem takarító személyzet áll rendelkezésükre.

Az apartmanok egyik nagy hátránya, hogy nincs lehetőség általában rövid időre szállást foglalni, hanem minimálisan 3-4 éjszakát kell kivenni, sőt, főszezonban akár egy teljes hetes foglalás is lehet a minimum. Hotelek esetén azonban nincs ilyen megkötés, ha rövid időre szeretnél csak szállást, akkor rövid időre foglalsz.

Szintén előnyös hotelek esetén, hogy egy hotelen belül lehet különféle felszereltségű szobákat is választani. Apartman esetén, ha más felszereltséget szeretnél, másik apartmant kell választani, ami messzebb is lehet attól a helytől, ahova menni szeretnél.

A hotelek mindezek mellett megfelelő biztonsággal rendelkeznek általában, a szobák jól zárhatók, maga a hotel biztonságos, így nem kell attól tartani, hogy valaki meglépne az ott hagyott cuccokkal.