A csúszdák előnyei gyerekek számára

By | 2019-04-26

A csúszdák előnyei gyerekek számáraA gyerekek túlnyomó többsége szereti a játszótéren eltölteni szabadidejét. A kerti játékok, a csúszdák rengeteg előnnyel szolgálnak a gyerekek számára. Ezek közül fogunk néhányat bemutatni.

Az egyik fő előnyt a szabadban, a friss levegőn eltöltött idő jelenti. Mivel egyre kevesebb időt töltenek a gyerekek a szabadban, és egyre többet a tv, a számítógép előtt, így minden kint töltött idő számít. A napsütés segítségével a gyerekek szervezete D-vitaminhoz tud jutni, valamint az immunrendszer is erősödik a kint töltött időnek köszönhetően.

Fizikailag is előnyös a csúszdázás, ugyanis ahhoz, hogy le tudjon a gyerek csúszni, először fel kell másznia valahova. A felmászás, a folyamatos mozgás segít a gyerekeknek a megfelelő fejlődésben, erősödésben, valamint a mozgáskoordinációjuk is fejlődni fog. Azok a gyerekek, akik fiatal korban többet mozognak, nagyobb eséllyel lesznek fittek felnőtt korukban is.

Szociális előnyökkel is jár a játszótéri időtöltés, a csúszdázás, ugyanis általában ezeket a játékokat nem egy gyerek használja egyszerre, hanem többen is. Ennek köszönhetően a gyerekek megtanulnak másokkal együtt játszani, figyelni egymásra, alkalmazkodni. Ezek olyan tulajdonságok, melyeket minél előbb előnyös elsajátítani, és hasznosítani lehet majd felnőtt korban is. További szociális előny, hogy a gyerekek csúszdázás közben barátságokat is tudnak kötni egymással, olyanokat, melyeket otthon ülve sokkal nehezebben tudnának kialakítani. Ezek a barátságok gyakran évekig, vagy örökké is eltarthatnak.