Gél lakk készítése és eltávolítása

By | 2019-01-10

Gél lakk készítése és eltávolításaA gél lakk műkörömtípus egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hölgyek körében, számos előnyének és tartósságának. Lássuk, hogyan készül a gél lakk, és hogyan tudod azt eltávolítani később.

A gél lakk készítés első lépése a kéz megfelelő megtisztítása. Ha van korábbi gél lakk a körmökön, azt el kell távolítani, az esetleges körömlakkot le kell mosni, majd fertőtleníteni kell a kezeket.

A gél lakk felvitele előtt a körmök felületét át kell reszelni egy speciális reszelővel, a cél, hogy a körmök elő legyenek készítve, minél jobban tapadni tudjon rájuk a később felvitt gél lakk. Arra oda kell figyelni, hogy ne vidd túlzásba a reszelést, mert az megsértheti a körmöket.

A reszelés után a portalanítás következik, ezt olyan eszközzel kell végezni, ami nem zsírosítja a körmöket, mivel az rossz hatással lehet később a gél lakk tapadására.

Magának a gél lakknak a felvitele rétegekben történik. Először egy vékony réteggel kell kezdeni, ami biztosítja az alapokat a felkerülő gél lakknak. A rétegeket egyesével kell UV-fény alá tenni, ugyanis a gél lakk nem köt levegőre, hanem csak a speciális UV-fényre szilárdul meg.

A felvitt rétegeket egy ún. fedőlakkal kell bevonni, ami biztosítja, hogy a műköröm felszíne fényes, egyenletes legyen.

A gél lakk akár 3-4 hétig is kiváló megoldást nyújt, azonban eljöhet az az idő, amikor el kell távolítani. Ilyenkor be kell szerezni tiszta acetont, amiben be kell áztatni a körmöket legalább 5-10 percig. Ennyi idő kell ahhoz, hogy feloldódjon a lakk réteg, amit aztán könnyedén le lehet húzni a körmökről. Ezután ápoló olajat célszerű használni körmök, ujjak ápolására.