A lézeres szemműtét előnyei szemüveggel, kontaktlencsével szemben

By | 2018-10-12

A lézeres szemműtét előnyei szemüveggel, kontaktlencsével szembenAkinek valamilyen látásproblémája van, tudja, hogy mennyi nehézséggel, kellemetlenséggel jár, ha tisztán akar látni. Amíg régebben csak a szemüveg, kontaktlencse állt rendelkezésünkre látásproblémák javítására, addig ma már a lézeres szemműtét is rendkívül sok ember számára jelent elérhető alternatívát.

A lézeres látásjavítás legnagyobb előnye, hogy végleges megoldást nyújt a látásproblémákra. A szemüvegek, kontaktlencsék csak arra az időszakra nyújtanak megoldást, amíg viseljük őket. Ebben rejlik a legnagyobb problémájuk is, hogy nem nyújtanak állandó megoldást, és mindkét módszer esetén jelentkeznek olyan tevékenységek, melyeket egyáltalán nem, vagy csak kényelmetlenül tudunk végezni. Ilyenek pl. az úszás, egyéb sportok, de szemüvegben az esős, havas időjárás is kellemetlenségekkel járhat.

A lézerkezelésnek köszönhetően időt takaríthatunk meg. A kezelés mindössze néhány percig tart, és egy rövid felépülési időszak követi, amikor kontrollra kell járni. A szemüveg, kontaktlencse használata azonban folyamatos, napi időtöltést jelent. Az a néhány perc, ami alatt betesszük/kivesszük a kontaktlencsét az évek múlásával összeadódik, megsokszorozódik.

Nem gondolnánk, de sokak számára anyagi megtakarítást is jelent a lézeres szemműtét. Aki 2-3 évente vásárol egy új szemüveget, és nem hord kontaktlencsét, valószínűleg nem esik ebbe a csoportba. Azonban, akik kontaktlencsét viselnek, akkor a rendszeres kontaktlencse vásárlás, plusz a folyadék, szemvizsgálatok költsége néhány év alatt elérheti azt az összeget, amibe a szemműtét kerül.