Hogyan válasszunk esküvői öltönyt

By | 2018-07-25

Hogyan válasszunk esküvői öltönytAz esküvőn nem csak a menyasszonynak, hanem a vőlegénynek is tökéletesen illik kinéznie. Nem gondolnánk, de a férfiak is el tudják rontani az esküvői öltöny vásárlást, ha nem figyelnek oda a részletekre.

Az első lépés az öltöny színének kiválasztása. Különböző évszakhoz különböző színű öltönyt lehet választani, általában a nyári esküvőkhöz szokás választani a színes, mintás öltönyöket.

Szintén oda kell figyelni a megfelelő méretekre, hogy az öltöny tökéletesen illeszkedjen a vőlegényre. Ennek a lépésnek az elmulasztásával jelentősen lehet rontani az összképet. Nem muszáj ún. slim öltönyt választani, nem erre kell gondolni az illeszkedésnél, hanem arra, hogy az öltöny méretei az adott személynek megfelelők legyenek. Ne legyen hosszabb/rövidebb az ujja, mint a vőlegényé, vállban se legyen túl bő stb.

Az öltöny anyagára is figyeljünk oda. A nehezebb, jobb minőségű anyagok természetesen drágábbak, mint az általános anyagok, azonban a jó minőség hosszabb élettartamot is jelent, így ha nem egyszer szeretnénk csak használni az esküvői öltönyt, akkor lehet, hogy jobb választás a jobb minőség. A színhez hasonlóan az anyagot is lehet az évszakhoz választani, különösen akkor, ha a nagy melegben vagy hidegben kerül sor az esküvőre. Melegben jó választás a vékony anyag, hidegben pedig a vastagabb.

Ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem, nem csak annyiból áll a vőlegény ruhája, hogy felhúz egy öltönyt, alá egy inget nyakkendővel és kész is. Mandzsettagombok, díszzsebkendő, mellény stb. mind olyan kiegészítők, melyekkel fel lehet dobni egy egyszerű öltöny stílusát is.