Hobbi gyerekek számára: a gyöngyfűzés

By | 2018-04-17

Manapság a gyerekek számára már rengeteg különféle hobbi áll rendelkezésre, sok tevékenységgel el tudják magukat foglalni. Általában olyan hobbit szeretnek csinálni a gyerekek, amely szórakoztató (ilyenek pl. a számítógépes játékok), csoportos (pl. a sportok), vagy valamilyen termék elkészítésével jár (pl. kreatív hobbik, gyöngyfűzés stb.). Bejegyzésünkben a gyöngyfűzésről lesz szó.

A gyöngyfűzés ma már majdnem mindenki számára elérhető. A szükséges kellékeket beszerezhetjük egy közeli boltból, de akár gyöngy webáruházból is, az alap tudás pedig könyvekből, vagy internetes videókból könnyen elsajátítható. Ha már komolyabban akarunk foglalkozni vele, akkor is rengeteg lehetőségünk van tudásunk fejlesztésére akár az interneten is.

Az eszközöket tekintve nincs sok dologra szükség: olló, kisékszerész lapos-, kerekcsőrű és csípőfogó, valamint gyöngyfűző tűk beszerzése után el is tudja kezdeni a gyermek a gyöngyfűzést. Kisebb gyermekek esetén célszerű rövidebb foglalkozási idővel kezdeni, mivel minél fiatalabb a gyermek, annál kevesebbet tud egy dologra koncentrálni. Emellett kisgyerekek számára célszerűbb nagyobb gyöngyökkel foglalkozni, mivel ez kevésbé balesetveszélyes, valamint könnyebben fog menni a fűzés a nem túl gyakorlott kezek számára.

A sikerélményt sosem szabad elfelejteni, ez azt jelenti, hogy – főleg a kezdetekben – olyan ékszereket kell készíteni, melyek hamarabb elkészülnek, akkor is, ha nem lesznek kiválóak vagy gyönyörűek, mivel a kisgyerekek kedve könnyen elmehet a hobbitól, ha több napon/héten át tart, amíg valamit el tudnak készíteni a foglalkozások alatt.