Milyen előnyei vannak a Gerard tetőknek?

By | 2018-02-02

A Gerard tető az egyik legnépszerűbb tető fajta a világon. Ezt a népszerűséget annak köszönheti, hogy rengeteg olyan előnnyel rendelkezik, mellyel a konkurencia elé tud kerülni. Cikkünkben ezeket az előnyöket fogjuk bemutatni.

Könnyű

Az egyik legnagyobb előnye ennek a tetőnek, hogy súlyát tekintve könnyű. Ez különösen abban jelent előnyt, hogy rendkívül sokat lehet spórolni, mivel nem kell olyan teherbírással rendelkező tartószerkezetet kiépíteni hozzá, mint pl. a cserepes fedéshez.

Időjárásálló

Bár hazánkban a földrengések nem túl gyakoriak (ezeknek is ellenáll a tető), azonban az extrém szél és eső előfordul itthon is. Akár a 160 km/h-s szélnek is ellenáll. Az egyedi, vízszintes rögzítő rendszernek köszönhetően (mely 8 helyen van a szerkezethez rögzítve) a rendkívüli erősségű szél sem emeli meg a tetőt.

Mindezek mellett az extrém jégesőnek is ellenáll. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a 30 mm-es jégdarabok sem károsítják a tetőt, sőt, a 90 mm-es jégdarabok sem hatolnak át rajta!

Tűzálló

Tűz esetén a nehéz tetők alatt könnyen összeomolhat a ház. Ez a veszély azonban a Gerard tetőnél jóval kisebb eséllyel fenyeget, éppen a korábban említett könnyű súly miatt. A Gerard tetők a legszigorúbb nemzetközi tűzteszteken is kiváló eredményeket érnek el, így biztosak lehetünk benne, hogy esetleges tűz esetén a legjobb megoldást választottuk, ha Gerard tetővel van felszerelve házunk.