Férfi bőrkesztyű típusok

By | 2017-12-13

A kesztyűk már évszázadok óta velünk vannak, azonban ennek ellenére sokan nem gondolnák, hogy mennyi féle férfi bőrkesztyű létezik. Ezek közül fogjuk a legnépszerűbbeket bemutatni cikkünkben.

Az első típus a téli kesztyű. A legtöbb embernek ez jut eszébe, ha meghallja a kesztyű szót. Speciálisan arra készítik őket, hogy ellenálljanak a hidegnek és a nedvességnek. Emellett egyre több divatos bőrkesztyű jelenik meg a piacon, hogy ne kelljen a divatból lejjebb adni csak azért, mert hideg van. A legújabb típus a téli touch screen kesztyű, mely egyszerre véd a hidegtől, és lehet vele használni az érintőképernyős okostelefont, tabletet. A modern kornak köszönhetően nagy a kereslet rá.

A következő csoport a sportkesztyűk. Ezek speciálisan az adott sportág követelményeinek megfelelően készülnek. Ilyen lehet a boksz, baseball, golf kesztyű. Ha valaki rendszeresen sportol, jó eséllyel használ ilyet már.

Elegáns kesztyűk. Ezeknek az elsődleges funkciója, hogy esztétikusak legyenek, nem kell arra ügyelni, hogy a hidegtől vagy a víztől védjék viselőjüket. Általában formális vacsorákhoz, összejövetelekhez viselnek ilyeneket a férfiak. Ilyenek a filmekben látott hófehér kesztyűk például.

Védőkesztyűk. Ilyeneket használnak az emberek különböző munkákhoz, tevékenységekhez. Elsődleges feladatuk, hogy védjék a kezet különböző hatásoktól. Ilyeneket hordanak pl. az orvosok, kórházi dolgozók; katonák; építőipari munkások; vegyszerekkel foglalkozók.

Autós kesztyűk. Eredetileg az autóversenyzők számára lettek kifejlesztve, azonban ma már nem csak az ő kiváltságuk az ilyen kesztyű. Nem csak a kormányzásban segít, hanem divatos is.