A bérelt vonali internet előnyei

By | 2017-11-16

Hazánkban is egyre jobban elterjed a bérelt vonali internet szolgáltatás használata. Internet hozzáféréssel a cégek, vállalkozások több mint 90 %-a rendelkezik, azonban most kezd csak jobban elterjedni közöttük a bérelt vonali internet.

Ennek lényege, hogy a cég egy saját csatornát kap a szolgáltatás keretein belül, mely garantált sávszélességgel rendelkezik. Ha megnézünk egy általános internet szolgáltatást, akkor ott láthatjuk, hogy a maximális sebességet emelik ki, a garantált kisebb betűkkel van csak megadva. Egy cégnél viszont ez a garantált sebesség a fontos. Erre jó a bérelt vonali internet, mivel a két szám megegyezik feltöltési és letöltési sebességnél is.

Nem csak a garantált sebesség az ilyen vonal előnye, hanem az is, hogy a magas letöltési sebesség mellett a feltöltési sebesség is hasonlóan magas (szimmetrikus vonalak esetén megegyezik a két érték), így nem csak a bejövő adatok érkeznek meg gyorsan, hanem visszafelé is hasonlóan jó a szolgáltatás sebessége.

A garantált sebességek mellett az ilyen kapcsolatok gyors válaszidőt is biztosítanak (pl. maximum 10 ms), ami egyes feladatoknál fontos lehet, nem elég csak a sebességre figyelni.